Bredbandsuppkoppling

Vi rekommenderar alltid våra kunder att ha sitt system uppkopplat via bredband. Om GSM-nätet ligger nere så använder larmsystemet uppkopplingen till bredbandet som ett extra skydd.

Vårt larmsystem har även en jamming-detektering som i tidigt skede skickar ett larm till vår larmcentral om en ”jamming-attack”, då agerar vi direkt. Vårt larm skyddar från störsändare på två sätt, skulle inbrottstjuven ändå ta sig förbi kommer larmet fortsätta fungera och hämta bland annat bilder så snart kommunikationen är återställd – det vill säga så snart störsändaren slutar störa kopplingen.

Fördelar med bredbandsuppkoppling:

• Du behöver inte köpa till sms för att fjärrstyra systemet med Verisure App
  • Systemet får en säkrare och snabbare kommunikation
  • Två vägar är alltid bättre än en
  • Bredband är stabilare vid fjärrstyrning och ger dig en snabbare uppkoppling mot ditt system

Byte av router eller internetleverantör

Larmet har i regel ett sim-kort som kommunicerar med larmcentralen. Du kan enkelt byta router genom att dra ur nätverkskabeln ur den gamla routern och koppla in den i den nya.

Har du en mini- eller microenhet kan du flytta med den om routern har en ny placering långt från huvudenheten. Observera att huvudenheten inte får flyttas från sin position.

Om din nuvarande huvudenhet enbart kommunicerar via GSM så kan du koppla in den på bredbandet eller köpa en microenhet i vår webbshop. Du kan enkelt se i Verisure App eller på Mina Sidor om larmsystemet är uppkopplat eller inte.

Kombinera IP-telefoni med larmsystemet

Det går i de flesta fall bra att kombinera IP-telefoni med vårt system. Enklast är det om ditt system kommunicerar med larmcentralen via GSM-uppkoppling.

Om ditt system inte kommunicerar via GSM är förutsättningarna lite annorlunda. Skulle du få strömavbrott eller om det blir andra störningar på IP-nätet, bryts kommunikationen med larmcentralen.

Av den anledningen rekommenderar vi en uppgradering till GSM. För mer information och aktuell prisuppgift ber vi dig kontakta kundservice.

Om du har IP-telefoni och väljer att inte uppgradera systemet går det inte att hålla Verisure ansvarig för att eventuella larmsignaler inte kommer fram.