Koppla ihop hemlarmet med Yale Doorman

Förutsatt att du har ett Verisure-system som är uppkopplat till ditt bredband kan du koppla ihop Yale Doorman med hemlarmet. För att koppla upp låset behöver du en Smart låsmodul som finns att köpa i webshopen på Mina Sidor.
Till Webshopen

Observera att Verisure låsmodul inte kan kopplas ihop med något annat larmsystem än Verisure.

Renovering

Frisläpp och fabriksåterställning

Ska du flytta och vill ta med dig din Mini- eller Microenhet samt låsmodulen, eller vill du koppla loss ditt lås från hemlarmet? Använd dig då av någon av dessa guider beroende på vilken version du har.
Yale Doorman V2 och V2N
Yale Doorman L3

Vanliga frågor om Yale Doorman

Kan jag fjärrstyra flera Yale Doorman-lås samtidigt?

Ja, du kan välja vilka lås som ska låsas/låsas upp via Mina Sidor eller Verisure App. Om du däremot både låser och larmar på hela larmsystemet via låset så låses samtliga lås.

Har låset och mitt system olika användarkoder?

När låset är integrerat med ditt system styrs låset och systemet av samma, 6-siffriga användarkoder, som är unika per användare. Undantaget är om du använder nyckelbricka, den används tillsammans med en 4-siffrig PIN-kod.

Kan jag larma utan att låsa?

Nej, om du larmar blir det automatiskt låst. Detta gäller oavsett om du larmar via Mina Sidor/Verisure App eller manöverpanel. Om du larmar via manöverpanel blir det låst efter utpasseringstiden på 45 sekunder.

Vart ska jag vända mig om jag har problem med Yale Doorman-låset?

Verisure kundservice kan hjälpa till med felsökning om du köpt låset och fått det installerat av säkerhetsexpert från Verisure och betalar abonnemang för detta. Ring då Verisures kundservice på 020 – 7 24 365.

Har du installerat låset själv eller via en låssmed kontaktar du Verisure, återförsäljare eller låssmed.

Vad beror felmeddelande ”misslyckad låsning” på?

Det är förmodligen avståndet mellan dörren och karmen som är fel. Kontrollera att dörren stängts ordentligt, om felet kvarstår bör justering av låset göras.

Vad händer om batteriet tar slut eller blir lågt?

Det kan leda till att du inte kan låsa upp Yale Doorman låset. Ett 9V-batteri kan hållas mot polerna som finns på utsidan, undertill på låset. Luckan för batterierna sitter på insidan, 4 stycken AA-batterier.

Hur lägger jag in koder och brickor för mitt Yale Doorman lås?

Logga in på Mina Sidor eller i Verisure App > Användare > gå in på den användaren du vill lägga till en kod/bricka på > koder/brickor.